Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Indexe 64,7 százalékos értéket vett fel a Bank360 augusztusban – közölte a cég.

Az augusztusi érték 6,5 százalékkal múlta felül a júliusi abszolút mélypontot, így a lanyha nyári hónapokban a legmagasabb értéket érte el, de még mindig elmarad az egy évvel ezelőtti 81,6 százalékos értéktől.

Az indikátor a hazai lakosság internetes keresési tevékenysége, tehát a főbb keresési kulcsszavak és kifejezések keresési gyakorisága alapján havonta mutatja be a legfontosabb lakossági hiteltípusok, azaz a lakáshitelek, a személyi kölcsönök és a babaváró hitel iránt támasztott online keresleti szintet. Az index a járványhelyzet előtti hitelpiaci aktivitást veszi bázisértéknek, vagyis a 2020. januári érték esetén veszi fel a 100 százalékos szintet.

A Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Indexet három alindex alkotja, amelyek részletesen is jellemzik a személyi kölcsön, a babaváró hitel és a lakáshitelek iránti online érdeklődést. A három alindexből ismét a lakáshitel vette fel a legalacsonyabb értéket, 56,9 százalékot tett ki augusztusban, ami alig haladta meg a júliusi 56,7 százalékot. A babaváró hitel iránti kereslet még csökkent is, 60,4 százalékos értéket vett fel a nyár utolsó hónapjában a júliusi 61,7 százalék után.

A személyi kölcsön iránti internetes érdeklődés viszont ismét szárnyra kapott, a 101 százalékos alindex érték ismét a válság előtti január feletti keresleti szintet jelez. A személyi hitelek iránti érdeklődés már tavasszal is magas értéket vett fel, csupán júliusban esett vissza. Ezt az érdeklődést nagymértékben fűthetik a banki kampányok, amelyek a nyár végén ismét intenzív szakaszba érhettek.