Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Országos átlagban további emelkedés mutatnak a koronavírus szennyvízadatok- írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) friss elemzése. 

Emelkedő tendencia mutat a járványadat a budapesti agglomeráció települései: Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin és Százhalombattán is nőtt a covidosok száma. De ugyanilyen emelkedést látnak Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Pécsen, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen és Tatabányán is.

Kép: NNK

 

A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 19 mintavételi hely esetében az emelkedett, 3 mintavételi helyen pedig a mérsékelt kategóriába esik.

 

Az NNK többi vizsgált településen a tendencia stagnál. A koronavírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A harmadik, megerősítő oltás felvétele javasolt, annak, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A negyedik oltást elsősorban az időseknek és a kockázati csoportba tartozóknak javasolják.

Ma hozták nyilvánosságra a heti koronavírusos betegek számát is. Az elmúlt egy hétben 80 idős ember vesztette életét, továbbra is több mint 1500 beteget ápolnak kórházban a Covid-19 okozta nehéz légzés miatt és fogyóban a Moderna vakcina.