Eredetileg az idén, június végéig a Szép-kártyákra érkező összegek után a munkavállalónak csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kellett megfizetnie, az akkor még 17,5 százalékos, időközben 15,5 százalékra csökkenő szociális hozzájárulási adót viszont nem. Később ez kitolódott az év végéig, a mostani változtatás pedig további fél évre biztosítja a kedvezőbb adózást - írja az MTI.

Ugyancsak eddig a határidőig megmarad a magasabb keretösszeg is, vagyis a Szép-kártya szálláshely alszámlájára 400 ezer forint, a vendéglátás "zsebbe" 265 ezer forint, szabadidős felhasználásra 135 ezer forint utalható béren kívüli juttatásként.

QP | Quality Placement

Egy másik módosítás értelmében az operatív törzs jogosult dönteni az egészségügyi dolgozók több megyét érintő kirendeléséről. Az operatív törzs döntése ellen közigazgatási perben nincs helye azonnali jogvédelemnek. A bíróság a döntést helybenhagyhatja, vagy az ítélet meghozatalának időpontjára tekintettel hatályon kívül helyezheti. A vonatkozó törvény egészségügyi válsághelyzetben teszi lehetővé az egészségügyi dolgozók kirendelését más intézménybe.