Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztetése szerint, amelyet kedd kora este juttatott el az MTI-hez, tizenegy megyében jelentős mennyiségű esőre kell számítani. 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat, ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém és Pest megyére, valamint a főváros területére.

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében szerdán több mint 10 centiméternyi hó hullhat, emiatt elsőfokú figyelmeztetést rendeltek el.

A hófúvás miatt két megyére - Győr-Moson-Sopron, illetve Vas megyére - narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést, két megyére - Veszprém, illetve Zala megyére - citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken a szél hófúvást okoz, amely hótorlaszokat emelhet.

A talaj menti fagy miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyékben adtak ki figyelmeztetést.

A figyelmeztető előrejelzés szerint szerdán jobbára az északi és keleti tájakon lehet területi átlagban 20 millimétert meghaladó csapadék. A Dunántúl nyugati felén havazás valószínű, főként Vas és Zala megyében, Győr-Moson-Sopron nyugati részén és Veszprém megye magasabban fekvő területein szerda délelőttig helyenként 10 centimétert meghaladó friss hó hullhat. A Dunántúl többi részén havas eső, eső egyaránt előfordulhat.

Emellett a szél is viharossá fokozódik, majd várhatóan szerda estére mérséklődik. Emiatt a Nyugat-Dunántúlon szerdán a nap első felében hófúvásra is számítani kell. A lehulló hó síkvidéken inkább csak átmenetileg maradhat meg - jegyezte meg a meteorológiai szolgálat.