Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bázisévhez képest az árbevétel 17,2 százalékkal, a nyereményekkel csökkentett tiszta játékbevétel 12,4 százalékkal emelkedett.

821 milliárd forint szerencsejátékokból származó árbevételt és 25,9 milliárd forint adózott eredményt ért el a társaság 2022-ben, az EBITDA mutatója pedig 37,2 milliárd forintra növekedett.

A nyeremények nettó értéke közel ötödével emelkedett az előző évhez képest, 2022-ben 581,8 milliárd forint volt.

 

Portyáznak a szerencsevadászok: milliárdokra áhítoznak

Az Ötöslottón már 22 hete nem született telitalálatos, ezért a szombati sorsoláson már 3,823 milliárd forint jackpot várja a játékosokat. Bővebben>>>

Miből áll össze a bevétel?

Szerencsejáték Zrt. 821 milliárd forintos árbevételének mintegy

  • háromnegyedét a földi értékesítést végző csatornák együttes forgalma tette ki, ez a bázisévhez viszonyítva 12,6 százalékos növekedés.
  • Az interaktív értékesítési árbevételek a 2021-es évhez viszonyítva jelentős mértékben, 33,4 százalékkal emelkedtek.
  • A sorsjegyek 11,1 százalékos,
  • a fogadások pedig 25,1 százalékos bővülést értek el 2022-ben az előző évhez képest.
  • A számsorsjátékok a korábbi, 2021-es csökkenést megfordítva tavaly mintegy 3,9 százalékos emelkedéssel zártak.

A társaság 148,1 milliárd forinttal járult hozzá a közösségi kiadások finanszírozásához különböző adók, járulékok, díjak, osztalék formájában, ez 13 százalékos bővülés.

Kapkodtak a sorsjegyek után 

Mager Andreát, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a fogadások tavalyi dominanciája a hagyományos bukmékeri fogadások iránti töretlen kereslet mellett az új virtuális fogadások dinamikus árbevételi növekedésével magyarázható.

Tavaly bővült a sorsjegykínálat, emiatt a kereslet a gyorsabb és magasabb nyeremény-visszafizetésű termékek irányába tolódott, ami a sorsjegy-kategória bevételének bővülését hozta, a számsorsjátékok árbevételének növekedése pedig főként az Eurojackpot játék tavalyi sikeres megújításának köszönhető.