A főnyeremény összege maximum 52 húzáson keresztül halmozódhat, a játék történetében eddig 39 hét volt a leghosszabb telitalálat nélküli időszak, most pedig már 22 hétnél tartanak.

Továbbra is várja új tagját az Ötöslottó milliárdosainak klubja, hiszen tavaly október óta nem született telitalálatos Magyarország legnépszerűbb lottójátékán

– közölte a Szerencsejáték Zrt.

Most sok mindent elárulunk a magyar milliárdosokról

A teljes magyarországi privátbanki vagyon több mint 50 százaléka mintegy 6500 milliárdos kezében összpontosul. Bővebben>>>

Egyre többen pályáznak a milliárdokra

Amennyiben a szombati sorsoláson sem lesz telitalálat, a főnyeremény összege akár a TOP5-be is beléphet.

Az összeg a szerencsevadászok érdeklődését is felkeltette, a tavalyi átlagos héthez viszonyítva 13 százalékkal nőtt meg a forgalom a játékon, hetente pedig mintegy 1,3 millió szelvény tulajdonosa várja, hogy rámosolyogjon a szerencse.

A halmozódás mértéke tovább fokozta a játékkedvet: az év első hetéhez is viszonyítva – amikor a jackpot mértéke 1,85 milliárd forint volt – 12 százalékkal nőtt a feladott szelvények száma.

Az Ötöslottó főnyereménye nem először mozgatta meg az országot, a halmozódás 2003-ban például nem csak a hazai, hanem a határon túli szerencsevadászokat is vonzotta, a rekord összegnek köszönhetően kígyózó sorok alakultak ki a határmenti értékesítőhelyeken.

A játékhoz szükséges, hogy a nyertes Magyarországon nyitott folyószámlával rendelkezzen, amelyre átutalással kerül a nyeremény, amennyiben 90 napon belül jelentkezik az úgynevezett nagynyertes-vonalon.