Az Antenna Hungária teljes mellszélességgel indul az egy frekvencián több tévécsatornát továbbító ún. muliplexek üzemeltetésére kiírandó pályázatokon – jelentette be László Géza, a cég vezérigazgatója a Média Hungary konferencián. Hozzátette: nem kell attól tartani, hogy csupán egyetlen jelentkező lesz – információja szerint ugyanis az AH 2005-ös privatizációs pályázatán induló versenyzők minden bizonnyal most is ringbe szállnak. (Ezek között volt a spanyol Abertis, osztrák ORF és a cseh műsorszóró társaság is.) A méretgazdaságosság törvénye arra ösztönzi a pályázókat, hogy minél több multiplexet igyekezzenek megszerezni.

László Géza várakozásai szerint a multiplexek szolgáltatási pályázatát 2007 őszén írhatják ki, majd a nyerteseket az év végén hirdethetik ki. 2008 a hálózatépítés éve lesz, így az első multiplexeken 2008 decemberében indulhat a kereskedelmi szolgáltatás. Magyarország ezzel a ritmussal éppen hogy csak tartja majd az uniós elvárás teljesítését, azaz az analóg szolgáltatás 2012-es befejezését. A vezérigazgató szerint az új lehetőségnek minden bizonnyal szerepe volt abban, hogy gyorsan lezajlott az AH mostani, újabb tulajdonosváltása, amelyben a svájci Swisscom helyét – a versenyjogi formaságok lezárása után – TDF francia műsorszolgáltató veszi át. (Ez a társaság szintén indult a 2005-ös magánosításon.)

László Géza fontosnak tartaná, hogy a kötelezően sugárzandó csatornák mellett már a kezdetektől megjelenjenek a kereskedelmei televíziók, mert az tömeges „átállásra” ösztönözhetné a fogyasztókat.