Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jelenleg a hajógyári ingatlancsoport műszaki felmérését készítjük elő, illetve egy mestertervet készítünk, amely nem azt mutatná meg, mit kell fejleszteni, hanem hogy mit lehetne létrehozni. A felmérések, illetve a mesterterv elkészülte után derül ki, hogy merre kell elindulni – mondta a Népszavának Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) igazgatója, könnyűzenéért felelős miniszteri biztos, a szigetre tervezett popkulturális-összművészeti központ megálmodója.

Idén márciusban a kormány rendelettel adta a PIM-nek (sok más alapítványi és egyéb ingatlan mellett) az óbudai Zichy-kastélyt és a Hajógyári-sziget több mint 30 hektáros déli részét, benne a Hadrianus-palotával, fél tucat műemlékkel, valamint az egykori hajógyári épületekben működő, valaha Vizoviczki László birodalmához tartozó szórakozóhelyekkel. Az ingatlanok - köztük több műemlék - ingyenes átadásáról szóló döntést egy hétfőn elfogadott törvényben is rögzítették.

Itt hozzák ugyanis létre a hazai könnyűzene felvirágoztatását célzó központot. (Ez nem érinti a Sziget fesztivált, mivel azt az északi területen rendezik meg, amelyet a főváros és a III. kerület birtokol.) A kormány adománya révén a következő öt évben több mint 23 milliárd forintból „hangolhatják újra” a tágabban értelmezett magyar popkultúrát.