Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook oldalára szeptember elején feltöltött video szerint a tárcavezető helikopterrel érkezett meg az M4-es autópálya magyar-román határ menti átkelőjének átadására.

Az RTL Híradó úgy értesült, hogy a miniszter korábban több hivatalos programjára is helikopterrel utazott - júliusban például Tolnára repült, a 140 kilométeres távot rendőrségi helikopterrel tette meg, de visszafelé már a szolgálati Mercedesével utazott, azt utánaküldték. A minisztérium akkor azt közölte, hogy csak akkor utazik helikopterrel a miniszter, ha az elengedhetetlenül szükséges. Hogy hányszor vette eddig igénybe a helikoptert a tárcavezető, azt nem árulta el a minisztérium sem a tévé, sem Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kérdésére. (Frissítés: az RTL Híradóval csütörtökön a belügyi tárca azt közölte, hogy a miniszter idén hétszer használta a gépet.)

Most Hadházy Ákos a Facebook oldalán tett közzé fotókat, amelyeken állítólag a Szijjártó Pétert szállító helikopter látható, amely egy szekszárdi étterembe ebédelni, illetve haza, Dunakeszire szállította a minisztert.

Egy szemtanú szerint a miniszter, amikor a fent említett tolnai hivatalos programjára utazott helikopterrel, megállt a szekszárdi Bodri borászatnál is, ahol meghívott vendégekkel együtt ebédelt - olvasható a posztban. Egy dunakeszi lakos pedig arról számolt be, hogy ő négy alkalommal is látta, amikor a dunakeszi reptéren megjelennek az állami Mercedesek, majd megérkezik helikopterrel a miniszter, és onnan autóval megy tovább - vélhetően haza (a miniszternek Dunakeszin is van háza - a szerk.).

Hivatalos programokra utazott a miniszter

A mai Hadházy-féle álhírekkel szemben a valóság az, hogy július 14-én Szijjártó Péter előbb Budapesten bejelentette a Lidl 35 milliárd forintos beruházását, amely 400 új munkahelyet teremt, majd Budapesten hivatalos látogatásra, Dunakeszin pedig munkaebédre fogadta az osztrák, a cseh, a szlovák és a szlovén külügyminisztert, ezt követően Tolnára utazott, ahol bejelentette a Fastron Hungária Kft. 564 millió forintos beruházását, amely 217 munkahely megőrzését teszi lehetővé - közölte a KKM. Végül Szekszárdon egy munkavacsorán vett részt 10 Tolna megyei cég vezetőjével, tehát nem politikusokkal. Ezek a cégek 4,7 milliárd forintnyi beruházást fognak végrehajtani, és összesen 1139 munkahelyet védenek meg. Magyarországnak működnie kell, számunkra a munkahelyek védelme a legfontosabb - olvasható a közleményben.