Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A múlt héten a magyar külügyminisztérium a hírre még csak annyit reagált, hogy "szokatlan lépés, tanulmányozzuk a szándékot és a célt, egyelőre nem kívánjuk kommentálni", most viszont az RTL szerint bekérették az ügyvivőt, mert magyarázatot várnak - idézi a 444.hu az RTL Híradót.

Az RTL Híradóban elhangzott, hogy a magyar kormány szerint - minthogy jövő tavasszal országgyűlési választások lesznek - ez egy beavatkozási kísérlet a magyar belpolitikába.

Az RTL Híradó kérdésére az Amerikai Külügyminisztérium közölte: a pénzt csak a választások után utalnák. Szerintük az Orbán-kormánynak többször is jelezték, hogy aggódnak a magyar sajtó állapota miatt.

A 444.hu amerikai külügyet ismerő forrásai szerint a pályázat szoros összefüggésben van azzal, hogy Kostelancik pár hete azt mondta:

A kormány szövetségesei fokozatosan átvették az ellenőrzést és a befolyást a médiapiac felett anélkül, hogy a monopóliumok létrejöttét megakadályozni hivatott szabályozó testület kifogást emelt volna ez ellen. (...) A közelmúltban a kormányzatot támogató személyekhez kötődő vállalatok megszerezték az ellenőrzést az utolsó, még megmaradt független megyei lapok felett.

(Fotó: AFP/Kisbenedek Attila)