Magyarország Kína európai gazdasági expanziójának hídfőállása, a két ország közti diplomáciai kapcsolatok felvétele óta eltelt 66 évben most a leghatékonyabb az együttműködés - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A keleti nyitás nem új keletű dolog. A rendszerváltás óta szinte minden kormány számára fontos volt a Kínával folytatott gazdasági együttműködés elmélyítése - tette hozzá a miniszter.

Azon dolgozunk, hogy minél több kínai vállalat fektesse be ide a tőkéjét és a bizalmát - mondta Szijjártó Péter.

Az elismerést Medgyessy Péter, a 2002-ben megalakult szocialista-szabad demokrata kormány miniszterelnöke, aki - mint Szijjártó Péter mondta - maga is sokat tett és tesz a kínai-magyar kapcsolatok fejlesztéséért és Csen Huaj-jü, a Bank of China Zrt. elnök-vezérigazgatója kapta.

A fenti MTI-képen Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Csen Huaj-jü, a Bank of China Zrt. elnök-vérigazgatója látható, kezükben a Magyar-Kínai Barátságért Kitüntető Díjjal, amit átvettek a két oldalukon álló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől és Oláh Lajos független országgyűlési képviselőtől, a Nagy Fal egyesület elnökétől. A kép bal oldalán Tuan Csie-lung, Kína budapesti nagykövete látható.

QP | Quality Placement