Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) küldöttközgyűlése szerdai ülésén úgy döntött, hogy 2022. szeptember első hetétől kezdődően határozatlan idejű sztrájkot hirdet a vasúti személy-és áruszállításban, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021-es reálkereset veszteség kompenzálására - adta hírül a szervezet.

A MOSZ még 2021 őszén kollektív munkaügyi vitát indított, majd annak eredménytelensége után 2022 márciusra sztrájkot hirdetett a követelés teljesítésére, bruttó 546 ezer forint kifizetésére. A MÁV Zrt.-vel folytatott – a MÁV-Start Zrt. vezetője bevonásával zajló – akkori tárgyalások során, az orosz-ukrán háborús konfliktus miatt kialakult menekültválságra tekintettel, a felek abban állapodtak meg, hogy a szakszervezet az általa, 2022. március 10-re meghirdetett sztrájkot, nem tartja meg.

Az azóta eltelt időben a munkáltató továbbra sem tett érdemi lépéseket a MOSZ követelésének teljesítése érdekében - olvasható a közleményben.

Ismerve Magyarország jelenlegi helyzetét, a gazdasági válságot, az energia krízist, a szomszédunkban dúló háború okozta súlyos és széleskörű társadalmi problémákat is, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének – a munkáltató magatartása okán – mégsem maradt más választása, mint a hatályos jogszabályok szerint eljárva, 2022. szeptember első hetére újra határozatlan idejű sztrájkot hirdetni - írta a MOSZ.