Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A multinacionális technológiai óriás bejelentette, hogy az összes gyártópartnere 100 százalékban megújuló energiára áll át a saját termelésével - illetve azzal a szeletével biztosan, amely az Applehez kapcsolja őket. Ez nem kevés, minthogy a cupertinói óriáscég jelenleg 110 vállalkozással áll ilyen szintű kapcsolatban. Az Apple-nél már azt is kiszámolták, hogy a beszállítóknak összesen mintegy 8 gigawattnyi (GW) zöldenergia termelőkapacitásra lesz ehhez szükségük.

Lisa Jackson, Az Apple környezetvédelmi, politikai és társadalmi kezdeményezésekért felelős alelnöke ezzel kapcsolatban azt mondta: “Szilárd meggyőződésünk, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a beszállítóinknak 2030-ig szén-dioxid-semlegessé kell válniuk. Örömünkre szolgál, hogy a hozzánk csatlakozó vállalatok az iparágakat és a világ minden országát képviselik Németországtól Kínát és az Egyesült Államokon át Indiáig és Franciaországig”.

Ez a kezdeményezés része a csoport azon tervének, hogy 2030-ig karbonsemleges legyen az egész üzleti spektrumát tekintve. A saját vállalati tevékenységát tekintve ezt a célt már elérték. A szuperzöldség felé vezető úton a már csatlakozott beszállítók között van holland, francia, olasz, belga és amerikai vállalat is, de Kínában is vannak már kapcsolódó szálak: 2020 júliusa óta csak innen már 15 beszállító csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az Apple 2018-ban jelentette be, hogy a saját működésében elérte a teljes tisztaenergiás szintet, de ezt a célt tűzi maga elé a globális működését tekintve is. Beleértve utóbbiba nem csak a gyártással összefüggésbe állítható energia és rezsiköltségeket, de az irodákat, adatközpontokat más és egyéb, nem gyártó létesítményeket is. A tíz éves terv konkrétabb lépéseit - mondjuk úgy: cselekvési programját -  Tim Cook már tavaly ismertette. Azonban a csatlakozók bővülő listájáról most közöltek először konkrétumokat.