Jövő héten péntekre, október 14-re újabb pedagógus sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Mint írják: a közoktatás összeomlott, a kormánynak cselekednie kell, ha a megfélemlítés az egyetlen válasza, akkor ők ismét leállnak a munkával - írják.

A másik nagy pedagógus szakszervezet, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is arra kéri a tanárokat, az oktatásban dolgozókat, a gördülő sztrájk részeként csatlakozzanak az október 14-ére, péntekre meghirdetett sztrájkhoz. Ahhoz, hogy ez jogszerű lehessen, október 7-én, pénteken 16 óráig be kell jelenteni a sztrájkot az intézményvezetőknek.

Az Adom Diákmozgalom szervezésében október 23-án újabb szolidaritási tüntetést tartanak, 16 órától a Széchenyi István téren a Magyar Tudományos Akadémia előtt lesz a tüntetés. A PSZ hozzátette azt is, hogy részt vesznek a diákok által szervezett október 23-i szolidaritási tüntetésen is.

Szerdán, október 5-én a pedagógusok világnapján, reggel már több ezren élőlánccal tiltakoztak és álltak ki a pedagógus mellett, a tanárok egy része sztrájkolt, délután a tüntetők tömege elfoglalta a Margit hidat, és a Kossuth téren is szolidaritási akció volt.