Már csak két hetük van beoltatni magukat azoknak a pedagógusoknak, akik továbbra is szeretnének tanítani. Becslések szerint azonban 15 ezer pedagógus nem akarja felvenni a koronavírus elleni vakcinát - olvasható a portálon.

Mi rengeteg pénzt költünk vitaminokra, egészségvédő táplálékkiegészítőkre azért, hogy jó legyen az immunrendszerünk. Orvosok is ezt mondják, hogy a legjobb immunrendszer az, ami átesett a fertőzésen és van antianyagunk”

– vallja Kolonnay Zoltán, a nagykanizsai zeneiskola zongoratanára.

A Pécsi egyetem Oltópontjának vezetője szerint érthetetlen, hogy a képzett, tájékozott emberek is mennyi téves információ alapján hoznak döntést. Szerinte a járvány ellen hatékonyan csak oltással lehet védekezni. Tibold Antal szerint „azok, akik nem veszik fel az oltást, azok súlyos felelőtlenséget követnek el, nem csak saját magukkal szemben, tehát nem csak a saját életét teszi kockára, hanem a hanem a családtagjaiét is, a barátaiét.”

Közben a legújabb adatok szerint minden korcsoportban jelentősen emelkedik a fertőzöttek száma, de a legkisebbek között a legdrasztikusabbak az adatok. A 15 évnél fiatalabbak között két hét alatt megháromszorozódott a betegek száma, ami 100 ezer főre vetítve meghaladja a 900 főt.

A pécsi Gyerekklinika fertőző osztályának vezetője azt mondja, szerencse, hogy a gyerekek a súlyos tünetek ellenére hatékonyan gyógyíthatók. Nyúl Zoltán szerint „bármennyire súlyos a klinikai kép, bármennyire is betegek ezek a gyerekek, többségében idejében elkezdve, nagyon effektíven, nagyon hatásosan lehet kezelni és a kimenetel összességében nagyon kedvező.”