Az Európai Bizottság határozata értelmében további hat évig, 2029 júniusáig folytatódhat a látvány-csapatsport támogatási adóprogram (TAO) - jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Az államtitkár a közösségi oldalára feltöltött videóban emlékeztetett rá, hogy az immár 12 éve futó TAO-rendszer érvényességi ideje 2023. június 30-án lejár, ezért a sportért felelős államtitkárság valamennyi munkatársa mindent megtett annak érdekében, hogy ez a program folytatódhasson.

"Ennek érdekében kérelemmel fordultunk az Európai Bizottság felé. Nos, kedves sportbarátok, itt tartom a határozatot a kezemben, és azzal a kiváló hírrel kívánok jó hétvégét, hogy a TAO-program további hat évig, azaz 2029 júniusáig folytatódhat" – mondta Schmidt Ádám.

Stratégiai ágazat

Minden évben minimum 125 milliárd forint jut tao-forrásból a látványcsapatsportok támogatására

2022-ben pedig összességében már át is lépte az 1000 milliárd forintos mérföldkövet azoknak a támogatásoknak az összege,

amelyek társaságiadó-kedvezmény formájában áramlanak a magyar sportba.

A magyar sport két évtizede a számok tükrében (2000-2020) című, nem túl nagy nyilvánosságot kapott dokumentumban ellenben arról is lehet olvasni, hogy az eredmények egyelőre nem igazán igazolták vissza ezeket a sporttámogatásokat. A 16 kiemelt sportágból kilencnél kedvezőtlenül alakult ugyanis az eredményesség: a kézilabdában a tao bevezetése után a 2010 előtti szint 21 százalékára esett vissza, pedig a sportág majdnem százszor annyi támogatását kapott, mint korábban – derül ki a Magyar Olimpiai Bizottság megrendelésére készült anyagból.