A Momentum Mozgalom péntek délután több mint 266 ezer aláírást adott le a népszavazási kezdeményéhez, hogy Budapesten népszavazáson döntsenek arról, hogy legyen-e olimpia. Tarlós István főpolgármester az Indexnek ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ismeri az aláírói számot, azt viszont nem tudja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, vagy Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke hogyan gondolkodik a népszavazásról és a visszalépésről.

Azt viszont megígérte, ha a felelősök közül mindenki visszalép, és mindenki rá néz, akkor ő ki fogja mondani, amit kell. Akár már szerdán beviszi a fővárosi közgyűlés elé az olimpia visszavonásáról szóló javaslatot.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy a tavaly visszalépő Rómával szemben Budapest már beadta a MOB-bal közös pályázatot az olimpia megrendezésére, így két testület döntésére is szükség van. Kell a Magyar Olimpiai Bizottság és a fővárosi közgyűlés határozata. Ha ezek megvannak, és mindenki bujkál, ő kiáll az emberek elé, és bejelenti a visszalépést, mondta el a főpolgármester a portálnak.

A főpolgármester a pénteki Budapestinfón azt mondta, ha megvan a kellő számú aláírás, elgondolkodna a pályázat visszavonásán. Nem várná meg a szavazás kiírását. Csütörtökön fideszes forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet is azt írta: a kormány elkerülné a pofont, maguktól visszalépnek, nem mennek bele a kampányba.