A tünetek fizikaiak: fejfájás, szédülés, vagy olyan mértékű izomgyengeség, ami kvázi bénulást okoz, vagy lelkiek: szorongás, depresszió.

Ez nem csupán akut probléma, könnyen krónikus betegséggé válhat - mondta Wes Ely, a Vanderbilt Egyetem kutatója a statnews.com újságírójának. A cikket a 444.hu szemlézte.

"Azt mondhatnánk, hogy nagyjából a klinikai tüneteket produkáló fertőzöttek 30-50 százalékánál alakulhat ki mentális betegség valamilyen formája. Ez lehet szorongás vagy depresszió, de lehetnek olyan kevésbé specifikus tünetek is, mint az alvászavar, fáradékonyság. Vagy csak az érzet, hogy valami nincs teljesen rendben, hogy nem képesek legjobb képességeik szerint teljesíteni sem szellemileg, sem fizikailag" - mondta Teodor Postolache, a Maryland Egyetem orvosi karának pszichiáterprofesszora.

De hogy mi lehet a megfelelő kezelése és megelőzése az ilyen neurológiai-pszichiátriai tüneteknek? Erről még nagyon kevés az ismeret, mivel ezzel alig értek rá eddig foglalkozni - olvasható a 444.hu-n.