Pénteken késő estétől nyugat felől mind nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, de hajnalra néhol ködfoltok képződhetnek. Az Északi-középhegység térségében és az Alföld északkeleti tájain borult, párás, helyenként ködös marad az idő, ott jelentéktelen szitálás, az északkeleti határnál esetleg gyenge eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. Hajnalra 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton a ködfoltok gyors feloszlása után az ország jelentős részén napos, gyengén felhős idő ígérkezik. Egyedül az Északi-középhegység térségében és az Alföld északkeleti tájain marad borult, párás, néhol ködös az idő, jelentéktelen szitálás is ott fordulhat elő. A déli, délnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16 fok között alakul, de a borult, párás tájakon 5, 7 fok várható.

Vasárnap az ország déli kétharmadán, felén fátyolfelhős, napos idő várható, másutt borult, párás, néhol tartósan ködös helyek is lesznek. Legfeljebb a ködös helyeken fordulhat elő szitálás. A déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16 fok között, a borult, ködös helyeken 7, 8 fok körül várható.