Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány 3,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt elektromos buszok beszerzéséhez a Budapesti Közlekedési Zrt.-nek (BKV). A beszerzéséhez és az infrastruktúra fejlesztéséhez szükséges költségvetési forrást hazánk széndioxid-kvóta értékesítésének bevételei biztosítják - adta hírül a NGM.

Az alacsonypadlós, klimatizált buszok 2 tengelyes, háromfázisú aszinkronmotor meghajtásúak vagy ennél fejlettebb technológiát képviselnek majd. A megállapodásban foglaltak szerint a BKV vállalja, hogy megépíti a buszok üzemeltetéséhez szükséges töltőállomásokat és gondoskodik a járművezetők és karbantartók képzéséről is.

A budapesti új autóbusz-flotta mintaprojektet csak az első lépések egyikének nevezte Varga Mihály. Az üzembe helyezés és a működtetés során gyűjtött tapasztalatok értékelését követően az elektromos buszok még szélesebb körben, akár országos szinten is forgalomba állhatnak majd - írja közleményében az NGM.

A húsz új elektromos meghajtású autóbuszt az Evopro Kft. gyártja. Az alacsonypadlós járművek nyolc méteresek, és 61 embert, kerekesszékes utas esetén 55 embert képesek szállítani egyszerre.