Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tarlós István főpolgármester szeptember első napjaiban fővesztés - elbocsátás - terhe mellett 10 nap haladékot adott a Fővárosi Közbeszerzési Zrt. vezetőjének, hogy benyújtsák az M3-as metró felújítási pályázatát, és ez hatott - derül ki a Világgazdaság cikkéből. A cég néhány órás csúszást leszámítva tartotta a határidőt.

A tender a beadását követően szombaton jelenik meg az EU hivatalos lapjában és a jövő héten lesz olvasható a Közbeszerzési Hatóság oldalán. Az ügy hónapok óta húzódott, mert nem volt világos, honnan lesz pénz a költséges beruházásra.

Végül EU úgy döntött, hogy támogatja a beruházást: 137,5 milliárd forint jöhet ebből a csatornából. (Ez a 4-es metró költségének nagyjából a harmada.) A felújítást novemberben akarták kezdeni, ám ez februárra vagy márciusra csúszhat. A főpolgármester korábban azt mondta, hogy jó esetben így is tartható lesz lesz az 2019-es befejezési határidő.

A kezdés késlekedése jól jön, mert még nem tudni, melyik cég biztosíthatja a metrót pótló buszjáratokat. A VG értesülése szerint öt jelentkező versenyez a megbízásért. Szakértők szerint a szolgáltatás üzemeltetéséhez 20 milliárd forint forgótőkére lesz szüksége a győztesnek, ami nem kis pénz.