Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly már otthagyta a vezérigazgatói posztot. Irányítása alatt lett az apró kávézóláncból az egész világot behálózó óriásvállalat - írja a 444.hu a BBC-re hivatkozva.

Azzal, hogy a Starbucks igazgatótanácsát is otthagyja, ismét felerősödtek a pletykák, hogy a 64 éves Schultz politikai pályát fontolgathat. A New York Timesnak adott interjújában nem zárta ki, hogy indulna az elnökségért. Mint akkor fogalmazott, a következő fejezete arról szól majd az életének, hogy kitalálhatja, hol lehet olyan szerepe, ahol vissza is adhat valamit. Ugyanakkor azt is hozzátette: szolgálni akarja a hazáját, de ez nem feltétlen közhivatalért történő indulást jelent.

Schultz 1982-ben került a vállalathoz, a marketingrészleget vezette. 1985-re már az igazgatótanács tagja volt, onnantól pedig gyakorlatilag végig ő vezette a tanácsot. A kezdeti 11 üzlettel működő vállalat az irányítása alatt 28 ezer kávézós óriássá nőtt, a részvények árfolyama pedig 21000 százalékkal emelkedett.

A Starbucks volt az egyik első nagyvállalat, ami egészségbiztosítást kínált az alkalmazottaknak, és a vállalat vezetőjeként a menekültek megsegítése mellett is többször kiállt. Személyes vagyonát 2,8 milliárd dollárra becsülik.

A kép forrása: Pixabay