Persányi lemondásának hátterében a Biodóm körüli költségvetési vita állhat, bár ő egészségi okokra hivatkozott a portál szerint.

A jelek szerint a március 1-vel lemondó Persányi Miklós egy személyben vitte el a balhét az Pannon Park és benne a Biodóm körüli pénzügyi botrányért. Megbízott főigazgatóként a jelenlegi operatív igazgató válthatja.

Persányi a portál szerint azzal indokolta a lépést, hogy hetvenedik évébe lépve az utóbbi hónapokban a munkájában jelentkező rendkívüli terhelés az egészségét is próbára tette.

A következő időszakban még tovább növekvő feladatokat felmérve, és tapasztalva a szervezetemet érő negatív hatásokat, magasabb vezetői feladatamtól visszavonulok" - írta Karácsony Gergely főpolgármesternek címzett levelében.

Karácsony Gergely főpolgármester elfogadta a lemondást, egyúttal azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy a főigazgatói teendőkkel 2020. március elsejével Szabó Roland agrármérnököt, az intézmény operatív igazgatóját, a főigazgató általános helyettesét bízza meg.

A Fővárosi Közgyűlés legközelebb jövő szerdán ülésezik, ekkor dönthetnek a megbízott főigazgató személyéről, Persányi Miklós utódját nyílt pályázaton választják majd ki.