Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A miniszterelnök javaslatára megállapítom, hogy dr. Sonkodi Balázsnak, a Miniszterelnökség államtitkárának megbízatása 2017. június 3-ai hatállyal megszűnik" - olvasható Áder János határozata a péntek este megjelent Magyar Közlönyben.

A távozás körülményeit nem részletezték, de a Hvg.hu észre vette, hogy a határozatban Áder a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 54. §-ára hivatkozik, ez a paragrafus pedig az államtitkárok lemondását szabályozza. Eszerint a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára írásban adta be lemondását Lázárnak, aki ezt haladéktalanul továbbította a kormányfőnek - írja az Index.

Sonkodi először akkor került be az országos médiába, amikor 2014 májusban az Origo megírta, hogy Lázár János miniszterelnökségi miniszter három külföldi utazásakor is kirívóan magasak lettek a miniszter hotelszámlái. Lázár eleinte nem akarta elárulni, hogy kivel vagy kikkel utazott Észak-Olaszországba, Zürichbe és Londonba, de végül elismerte, hogy Perényi Zsigmond mellett
Sonkodi kísérte el a luxusutakra, ahol tolmácsként segédkezett neki.