A világjárvány első hulláma sok tanulsággal szolgált. Az egyik ilyen volt, hogy az az ország, amely saját légi szállítási képességgel rendelkezik, sokkal gyorsabban tudja beszerezni a védekezéshez szükséges eszközöket - írta a repülővásárlásról a miniszter posztjában.

A repülőgép kedden indult első útjára, Budapestről Pekingbe repült. Landolás után másfél millió antigén tesztet rakodnak majd fel a fedélzetre, amellyel a gép visszaindul és holnap este ér Budapestre - írta kedden Szijjártó Péter.

A miniszter december elején az Országgyűlés külügyi bizottsága előtt azt mondta, hogy 57,5 millió dollárért (mintegy 17 milliárd forintért) vette meg a külügy az Airbus A330-as repülőgépet, amit az állam légi teherszállításra kíván használni.

A Flightradar szerint ez a Wizz Air repülőgépe, de a magyar kormány tulajdona - írta meg a Telex.

Az Airportal szeptemberben adta hírül, hogy a 2014-ben készült gépet a Qatar Airwaystől vették meg, polgári lajstromjel alatt üzemeltetik, és szabad kapacitásait a piacon értékesítik. Az Airportal azt is megírta ősszel, hogy a gépet nem a magyar honvédség, hanem a Wizz Air üzemelteti.