A növekedésre a vállalat azzal a magyarázattal szolgált, hogy „február 1-től a korábbi T-Systems egy része Enterprise Unit néven integrálódott a Telekomba” Az egykori T-Systems, most Telekom Rendszerintegráció Zrt. kötelékében januárban még 767-en álltak alkalmazásban, februárban már csak 182-en – írja a hrportal.hu.

Változatlanul a legnagyobb foglalkoztató hazánkban a Magyar Posta Zrt. , februárban 25 572 munkavállaló dolgozott náluk.

Ha ezt a januári adattal vetjük össze, akkor tovább folytatódott itt a lemorzsolódás, most 140 fővel. Egy év alatt pedig 1683 munkavállaló távozott a vállalattól.

Megállt az Aldi dinamikus növekedése

145 fővel csökkent a Tesco létszáma is, a kiskereskedelmi multinál 10 756-an dolgoztak idén februárban. (Egy év alatt összesen 101 fővel lettek kevesebben.)

Mindeközben megállt az Aldi dinamikus bővülése: egy tucatnyi munkavállalóval lettek többen, egy éves összevetésben viszont 1000 fő felett nőtt a létszám.

A legnagyobb munkaerő-kölcsönzőnél, a Prohumánnál 119 alkalmazottal esett a létszám, 7226-ra. A szektorban közel 200 fős csökkenést könyvelhetett el a Pannon-Work, míg a Pannonjob állományában 244-gyel lettek többen. 

Az összes többi munkaadónál nem volt jelentős a létszám változása irányba. Néhány nagyvállalat (a bankok, a MOL, a Dunaferr és a Borsodchem) nem közöl havi létszámadatokat.