Zoób Kati, Rókusfalvy Pál és Laposa Bence nem csupán jókora állami támogatást kapott érdekeltségeivel a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ), de havi fizetésért is dolgozik az MTÜ-nek, írja a 24.hu. Borbás Marcsi tévés műsorvezető 2017 óta dolgozik tanácsadóként a turisztikai ügynökségnek havi 300 ezer forintért. Borbás elmondta a hírportálnak, hogy 24 éve kutatja az országot, és műsorain keresztül bemutatja, amit talált. Ezért kérték fel arra, hogy segítse a lehetséges belföldi turisztikai célpontok kialakítását.

Az MTÜ tanácsadója mások mellett Zoboki Gábor építész (havi bruttó 300 ezer forintért), Káel Csaba filmipari kormánybiztos és Müpa-vezér (360 ezer forint), valamint 2018 óta Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója is (300 ezer forint).

Haffner Adrienne nemcsak az MTÜ legrégebbi tanácsadója, de ő kapja a legtöbb fizetést is, havi bruttó 600 ezer forintot. Haffner 2015 óta dolgozik az ügynökségnek. Nem sok információt találni róla az interneten, de annyi biztos, hogy a HÍR-MÉDIA 2002 Regionális Hírszolgáltató és Tanácsadó Kft. ügyvezetője, e-mail címe pedig a [email protected], azaz  köze van a kormánypárthoz.

A Magyar Turisztikai Ügynökség legújabb tanácsadója Rókusfalvy Pál műsorvezető, kommunikációs szakember, borász. Rókusfalvy 2020 elején csatlakozott a tanácsadói csapathoz, munkájáért bruttó havi 500 ezer forintot kap. Emellett 400 millió forint állami támogatásban is részesült tavaly, az etyeki Rókusfalvy Fogadó kapacitásbővítésére és szolgáltatásfejlesztésére kapott pénzt. Elmondása szerint feladata a kommunikációs tanácsadás, illetve foglalkozik a hazai borturizmussal. A Fideszbe 2003-ban lépett be, egyik cégével 2,2 milliárd forintért kommunikál az államnak.

Zoób Kati havi 300 ezer forintos díjazásért ad tanácsokat. A divattervező 811 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kapott az ügynökségtől arra, hogy Balatonfüreden elhelyezze divatgyűjteményét, és egy alkotóházat hozzon létre.