Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Thaiföldre nőtt meg a legjobban a foglalások aránya, a Szaúd-Arábiába szóló repülőjegyekre pedig 14-szer többször kerestünk rá, mint tavaly.

foglalási és keresési listákon is az ázsiai desztinációk népszerűsége nőtt leginkább tavalyhoz képest a Kiwi.com utazásközvetítő portál adatai alapján.

Az eddigi foglalások azt mutatják, hogy idén jóval kedveltebb az ázsiai kontinens a magyar utazók körében, mint a korábbi években.

Thaiföld két városa is szerepel a TOP 5-ös listán

Közel három év szünet után az ázsiai régió ismét a globális utazási érdeklődés központjába került. Tavaly az európai úti célok domináltak az utazási iparágban, ám idén változik a helyzet.

Egyre több ázsiai ország és szigetország oldja fel az utazási korlátozásokat, ami a foglalásokban is megmutatkozik. A légitársaságok is alkalmazkodnak ehhez a trendhez, fokozatosan megújítják és növelik a járatszámokat.

A magyar adatok alapján is nagyot nőtt az ázsiai úti célok népszerűsége. Míg 2019-ben csak 7 százalékot tettek ki az ázsiai desztinációk, addig 2022-ben már 12 százalékot, illetve az eddigi foglalások alapján idén már 16 százalék ez az arány a magyarok körében az április 30-ig történő foglalási adatok alapján. 

Az utazók érdeklődése a drága jegyárak ellenére is megnövekedett Ázsia iránt.

Ennek az lehet a legfőbb oka, hogy a kereslet kezd helyreállni az elmúlt két év után, hiszen szinte lehetetlen volt Ázsiába utazni a világjárvány következtében bevezetett korlátozó rendelkezések miatt.

Ezekbe az országokba foglalták a legtöbb utat

Megvizsgálták, hogy április 30-ig tavalyhoz képest mely desztinációk foglalási adatai emelkedtek a leginkább. 

 

  • Thaiföld fővárosa, Bangkok az első;
  • a második helyre ékelődött a Maldív-szigetek fővárosa, Malé;
  • majd a thaiföldi Phuket a harmadik;
  • Sri Lanka fővárosa, Colombo a negyedik;
  • az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi az ötödik;
  • az indonéziai Bali szigetén található Denpasar pedig a hatodik ezen a listán.

 

Szaúd-Arábiára vagyunk a legkíváncsibbak

Nemcsak a valós foglalások nőttek nagyot, hanem a keresések is megsokszorozódtak. A magyarok által 10 leggyakrabban keresett úti cél között jelenleg két ázsiai célpont szerepel: a nyolcadik helyen az Egyesült Arab Emírségek, a kilencediken pedig Thaiföld.

Ezek a desztinációk eddig is nagyon keresettek voltak, de ha az éves összehasonlítást nézzük, akkor további ázsiai állomások kerültek a magyarok látóterébe. Ezt az támasztja alá, hogyha az idei eddigi kereséseket összevetjük a tavalyival, akkor a legnagyobb emelkedést a keresések számában újabb ázsiai városok/országok adják.

 

  • A városok listáját kiugróan Dzsidda, Szaúd-Arábia második legnépesebb városa vezeti, amelyre több mint 14-szer annyian kerestek rá, mint egy évvel korábban;
  • Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur a második ezen a listán, amire 7-szer többen kattintottak;
  • míg az Egyesült-Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi a harmadik helyen áll; erre a közel-keleti városra több mint ötször annyiszor kerestek rá a magyarok, mint tavaly;
  • Közel az ötszörösére nőtt az érdeklődés Denpasar (Indonézia, Bali sziget) és a törpeállam, Szingapúr iránt is.