Orbán Viktor zsinórban negyedszer nyert választást, de olyan beszéddel zárta le a választási kampányt, amelyben az Oroszország Ukrajna elleni inváziójával kapcsolatos ellentmondásos álláspontja dominált - írta a vasárnapi magyarországi választásról a The Guardian. 

A Fidesz a 199 tagú parlamentben megtartotta kétharmados többségét, és szétzúzta a hatpárti ellenzéki tömböt, amely összefogott vele szemben. Ez lehetővé teszi Orbán számára, hogy továbbra is maga alakítsa a magyar politikát és szociálpolitikát. "Az egész világ láthatja, hogy a mi kereszténydemokrata, konzervatív, hazafias politikánk márkája győzött" – idézte a lap a választási győztest, hozzátéve Orbán üzenetét: ez jelzés Európának, hogy ez nem a múlt, hanem a jövő.

Erre a győzelemre emlékezni kell, talán életünk végéig, mert a legtöbb ellenfelünk volt, akiket le kellett győznünk. Az itthoni baloldal, a nemzetközi baloldal, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom pénze, a nemzetközi média és a végén még az ukrán elnök is

- mondta Orbán győzelmi beszédében.

A választást elvesztő ellenzékből Márka-Zay Péteren kívül Hadházy Ákost idézi a lap. A Zuglóban képviselői mandátumot szerző politikus azt mondta a Guardiannak, hogy „Orbán bármilyen hazugságát eljuttathatja a magyar emberekhez. Még ha a legjobb kommunikációs szakértőket alkalmazzuk is, a kormány mindig megnyeri ezeket a versenyeket, mert sokkal több emberhez tudják eljuttatni üzeneteiket, mint mi.” (Mivel a Fidesz uralja a szinte teljes médiát.)