Prémium szintre kell emelni Budapestet is a turizmus terén, legalább Prága, de inkább Bécs mellé – hangsúlyozta elsődleges célként Tiborcz István, a BDPST Group vezetője.

A Budapest Business Journalnak beszélt a cégcsoport terveiről Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa. A miniszterelnök veje felhívta a figyelmet Budapest hatalmas kiaknázatlan potenciáljára, amivel a luxusturizmus kecsegtet.

Nem tartja helyénvalónak, hogy sok külföldi azért szemeli ki úti célként a magyar fővárost, mert olcsó.

„Ezen a felfogáson változatni kell” – vélekedett. Szerinte jobb lenne, ha kevesebb, de nagyobb vásárlóerővel rendelkező vendég érkezne a fővárosba.

A Time magazin Budapestet a világ legnépszerűbb helyei közé sorolta

Budapest is szerepel az amerikai Time magazin csütörtökön közzétett World's Greatest Places 2023 (A világ legnagyszerűbb helyei 2023) című, 50 turisztikai desztinációt kiemelő összeállításában. Bővebben>>>

Hosszabb időre le kellene kötni a luxusvendégeket

Minél több vendégre lenne szükség Budapesten, akik hosszabb időre foglalnak szállást, hajlandóak vásárolni és emellett kulturális élményekre vágynak.

Bár a legényhétvégék jók, de a kifinomultabb elvárásokkal rendelkező turisták elérését is meg kell célozni

– mondta Tiborcz István.

Nem túl távoli példa Prága, amely annak ellenére, hogy kisebb város, több luxusmárka elérhető, Bécsről nem is beszélve.

cégtulajdonos elmondta, hogy a cégcsoport prémium brandje, a Botaniq Collection nemcsak szállodákat és éttermeket kínálna portfóliójában, hanem luxusszolgáltatásokat is.

Összesen 7000 dolgozót foglalkoztatnak és a vezető büszkén jelentette, hogy nagyon alacsony a fluktuáció a BDPST-nél.

Közpénzekről öntött tiszta vizet a pohárba

Az állami támogatásokról szóló kritikák miatt kifejtette, hogy a cégcsoporthoz tartozik a Diófa, a Gránit Bank vagy a Waberer’s, amelyek független menedzsmenttel rendelkeznek, és nem szabhatják meg, milyen pályázatokra jelentkezzenek a csoporttagok, mert ártana a befektetőknek.

„Emiatt a vezetők tőlem függetlenül is helyesen döntenek ilyen ügyekben” – mondta Tiborcz István.