Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fiatalságunk siralmasan nagy része telik a felesleges anyagok túlrészletezésével, miközben tanulhatnánk ugyanezeket az ismereteket lényegre törően, miközben egy tantárgyi óra különböző összefüggésekre is rámutat a modern világgal kapcsolatban - írják a tüntetést szervező diákok abban a Facebook-esemény leírásában, amelyben mindenkit megkérnek, hogy tartson velük és demonstráljon a siralmas oktatási rendszer ellen.

Az Index szerint szombat kora délutánig 6500-an igazoltak vissza, és további 25 ezren jelezték, hogy érdekli őket.

A szervezők célja egyrészről az, hogy felvilágosítsák a többi diákot az oktatás modern rendszeréről, bemutassák a jelenlegi berendezkedés problémáit, valamint, hogy egy élhetőbb,  gyerekekre szabottabb rendszerben tanulhassanak.

A tiltakozás szervezője, Gyetvai Viktor az atv.hunak elmondta: egy alsó tagozatos diák szervezete nincs felkészülve arra, hogy annyi időt töltsön az iskolában, mint egy felnőtt a munkahelyén.

A nemzetközi felmérések a diákokat igazolják. A PISA-rangosorokban évről-évre egyre rosszabb helyezést ér el Magyarország. A diákok számos területen alul teljesítenek.

A nyitókép forrása: Shutterstock.