Összesen 154,4 milliót költöttek tavaly három nagy budapesti futballesemény, az FTC-Újpest, a magyar-szlovák válogatott meccs valamint az FTC CSZKA Moszkva biztosítására - közölte a Népszava kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság.

A május 4-i FTC - Újpest 46,5 millióba, a magyar szlovák válogatott meccs 66,1 millióba, az FTC - CSZKA Moszkva pedig 41,8 millióba került.

A Népszava megjegyzi, hogy a sportesemények biztosítására költött pénz ennél magasabb, mert év közben más kisebb mérkőzést is felügyel a rendőrség, ráadásul a jelentős költségek ellenére nem sikerült minden rendbontást megelőzni. A fent említett három meccs után például voltak verekedések.

A BRFK szerint 51 embert gyanúsítanak meccsekhez köthető bűncselekményekkel, akár súlyos testi sértéssel is, de a rendőrség decemberi válasza szerint egyiküket sem tartóztatták le.

A fent említett 154,4 milliór forint közelíti azt az összeget, amennyibe Recep Tayyip Erdoğan török elnök november 7-i budapesti látogatásának biztosítása került. Akkor ez az esemény az ORFK-nak 176 millió forintba, a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak pedig 67 millió forintjába került - emlékeztet a hvg.hu.