Suller György Attila tájékoztatása szerint pénteken egy macedón állampolgárságú férfi egy macedón rendszámú kamionnal jelentkezett belépésre. A jármű a fuvarokmányok alapján árut nem szállított. A NAV pénzügyőrei a kockázatelemzés alapján döntöttek a jármű röntgenvizsgálata mellett, a röntgenkép elemzésekor a pótkocsi aljában a kábelszállító dobban eltérő sűrűségű anyag látszott. A szigorított ellenőrzésnél a pénzügyőrök azt tapasztalták, hogy a jármű padlózatát cementtel felszórták, ezzel próbálva elrejteni a pótlólag beépített takarólemezt. Miután azt eltávolították, 260, barna ragasztószalagba tekert csomagban, összesen 286 kg marihuánagyanús anyag került elő.

A megközelítőleg 580 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot és az átalakított járművet, valamint a sofőrt a NAV pénzügyőrei átadták a rendőrség munkatársainak, ahol a macedón állampolgárságú féri ellen, visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

A közlemény kitér arra is, hogy idén már másodszor találnak több száz kilogrammnyi kábítószert Röszkén, mert januárban egy szintén macedón férfi próbált Magyarországra becsempészni 353 kilónyi marihuánát.