Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

 A héten ismét több mint 260 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba. Ez már a 32. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból, ezzel a vállalat által hazánkba szállított vakcina adagok mennyisége meghaladja a 7.1 millió adagot - közölte az amerikai gyógyszercég magyar leánya. 

Magyarországra a Pfizer fél éve szállítja az adagokat, az első negyedévben több, mint 1.5 millió adag vakcinát, a második negyedévben pedig, jelentősen megnövelve a dózisok számát, több, mint 4.5 millió adag oltóanyagot szállított az országba. A Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig több mint 2.5 milliárd adag COVID-19 vakcinát gyárt és szállít világszerte.

Közben kedden az is kiderült ki, hogy Magyarország 200 ezer adagot adott el Portugáliának az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájából, beszerzési áron. Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és portugál kollégája, Augusto Santos Silva beszélt Lisszabonban. A 365 ezer eurós (csaknem 132 millió forint) szállítmány a magyar kormány teherszállító repülőgépén érkezett meg Lisszabonba.