Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szaktárca 2019 júniusában hirdette meg a vállalkozásoknál termék-feldolgozási, termékforgalmazási és más kiegészítő tevékenységeket végző foglalkoztatottak után igénybe vehető, a termelés költségeit csökkentő foglalkoztatási célú jövedelempótló támogatási programját.

A minisztérium a támogatást igénylők javára most módosította a támogatás néhány fontos elemét, így a foglalkoztatottanként járó támogatás 200 ezer forintról 500 ezer forintra, míg a támogatási programra 2019. évre betervezett támogatási keretösszeg 2 milliárd forintról 2,4 milliárd forintra nőtt. A megemelt költségvetési támogatáson keresztül a kormányzat még hangsúlyosabbá szeretné tenni a baromfi- és sertés termékpályák zavartalan működésének elősegítése iránti elkötelezettségét, amely az alapanyag-termeléstől a feldolgozáson át a forgalmazásig több egymásra épülő tevékenységet foglal magába - fogalmaztak a tárcánál.

A változtatások kapcsán a támogatást kérelmezőknek nincs további teendője. A 2019. június 24. és július 5. között benyújtott támogatási kérelmekben megjelölt támogatási igényeknél minden további intézkedés nélkül magasabb összegű támogatásban részesülhetnek az érintett ágazati szereplők.