Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az év utolsó napján jogutód nélkül megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH), amelynek megmaradó feladatait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szervezeti egységei veszik át. A hivatal megszüntetése évi egymilliárd forintos megtakarítást jelent a költségvetésben.

A NGM háttérintézményeként működő NTH fő feladatköre az Európai Partnerségi Megállapodást előkészítő programok kidolgozása volt, ami annak befejeztével és a megállapodás megkötésével megszűnt. A 2011-ben létrehozott hivatal általános feladata - egyebek mellett - a gazdaságpolitikát megalapozó előrejelzések, elemzések elkészítése, a tervezésben való részvétel, továbbá a szakmai módszertanok kidolgozása volt.

Ugyancsak ez év végén megszünteti a kormány az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.-t. Az általa addig ellátott feladatokat 2015. január 1-jétől az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség látja el.

Szintén megszűnik - jogutód nélkül - december 31-én a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH). Január 1-jétől a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium gyakorolja és teljesíti az NMH magánjogi jogait és kötelezettségeit. Ugyancsak ez a tárca teljesíti az NMH megszűnésével kapcsolatban keletkező számviteli és adózási kötelezettségeket.