Annak ellenére, hogy évek óta kötelező a kilós árat is feltüntetni a tojásoknál, még mindig sokszor a darabár kerül elő. Utóbbi azonban csalóka lehet, mert az S méretű tojás 43 grammos, L-es viszont 63 gramm.

A mindenar.hu élelmiszerár-összehasonlító oldal szerint a négynapos hosszú hétvégén belül kizárólag szombaton nyitva tartó boltláncok többféle méretben és akciós árral készültek az ünnepekre.

Az Auchan elég trükkös megoldással rukkolt elő: 30 darabos tojáscsomaggal akciózik, 900 forintért, azaz egy darab 30 forint. Ugyanakkor a "készletben" vannak M-es és L-es tojások, így a kilós ár 476-565 forint, pontos ár tehát nincs.

A Sparba M-es tojásokért lehet menni, 10 darab 279 forint, a kilós ár pedig 526 forint. A Lidl és a Penny is 520 forintos kilós árral jelent meg (10 darab M-es tojás náluk 280 forint). Az Aldiban 555 forintra jön ki az egységár, mivel a 18 darab M-es tojást ad a boltlánc 530 forintért.

A Tesco a már említett S-es tojásokból álló 30 darabos - 800 forintért árult - csomaggal szállt versenybe. A kilós ára viszont 620 forint, így ennél a boltláncnál a legdrágábbak most az akciós kínálatban szereplő tojások.

Arról, hogy az élelmiszer-kémikusok szerint miként érdemes megfőzni a tojást, és mi az a tojáslégzsák, ebben a cikkünkben olvashat részletesen.