Már az első hónapban annyira népszerűvé váltak az új díjtermékek, hogy a hó eleji vásárlások javában felülmúlták a korábbi hónapok bérletértékesítési számait. Az eladások 16 százaléka a legkényelmesebb vásárlást lehetővé tevő MÁV appon keresztül zajlott.

A pénztári és az automatás jegyváltást figyelembe véve a főváros nagy főpályaudvarain kívül Pest vármegyében Vácott, míg vidéken Debrecenben, Miskolcon, Székesfehérváron, Pécsett és Győrben vették a legtöbb vármegye- vagy országbérletet.

Az elővételi online árusítás április 24-i elindítása óta csaknem 304 ezer újfajta bérletet vásároltak. Ebből közel 220 ezer az eladott vármegyebérletek száma; a legtöbbet, 53 ezret Pest vármegyére váltották. A képzeletbeli eladási toplistán Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye követi.

Az eddigi számok alapján egyébként a mindössze 1890 forintba kerülő kedvezményes országbérlet a legnépszerűbb, eddig mintegy 68 ezer darab kelt el.

A vásárlók 16 százaléka döntött úgy, hogy a legkényelmesebb módon, néhány kattintással veszi meg az újfajta bérletet, a MÁV app segítségével péntekig már több mint 45 ezret adott el a közlekedési társaság. A vasútállomások közül a legtöbben Vácon, Győrben és Debrecenben álltak be a sorba.

A MÁV-START jegyautomatái közül az első három helyen a Nyugatiban, a győri vasútállomáson és a Keleti pályaudvaron lévők állnak az értékesítési adatok alapján. A Volánbusz pénztárai közül a debreceni Külső Vásártér buszállomás, a miskolci, a székesfehérvári, a pécsi, a szekszárdi és a kaposvári autóbusz-állomások bizonyultak a legforgalmasabbnak a vármegye- és országbérletvásárlások tekintetében.

Hatalmas az érdeklődés a bérletek iránt

A nagy érdeklődést az is bizonyítja, hogy a hó eleji, jellemzően 1-8-áig tartó intenzívebb vásárlási időszak adatai alapján májusban mintegy 70 ezer eladott bérlettel felülmúlják az értékesítési adatok az idei első négy hónap MÁV-START, Volánbusz és GYSEV bérleteladások havi átlagát.

A MÁV-Volán-csoport arra kéri utasait, hogy böngésszék az orszagberlet.hu weboldalt, ezáltal felkészültebben vehetik igénybe az új bérleteket a helyközi közlekedés során a vonatokon, a buszokon és héveken.

A helyközi közösségi közlekedésben bevezetett, évtizedek óta tervezett tarifaközösségre és tarifaegyszerűsítésre irányuló első és legnagyobb lépés jól vizsgázott, három hét alatt 300 ezer utas választotta az új bérleteket. Az érdeklődés intenzitására jellemző, hogy még az Operánál lévő BKK automatából is vásároltak egyet.