Összeütközött három személyautó az M3-as autópályán Kerekharaszt térségében, Vásárosnamény felé péntek délelőtt - közölte az Útinform. Mint írták, a baleset miatt a belső és a külső sávot lezárták, csak a leállósáv használható. A környéken jelentős a torlódás, a menetidő egy órával nő.

Az Útinform azt javasolja, aki teheti, Bagnál a 3-as főút felé kerüljön, de az erős forgalom miatt a lehajtó előtt is számítsanak torlódásra, ezért célszerű már Gödöllőnél elhagyni az autópályát.

A határok is telítődnek

A szabadságukról Nyugat-Európába hazatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek belépő oldalán péntek délelőtt - közölte a rendőrség a honlapján.

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Szerbiából érkezők háromórás várakozásra kényszerülnek. Intenzív a forgalom az ásotthalmi és a röszkei közúti határátkelőhelyeken is, mindkettőnél egy órát kell várni a belépő oldalon.

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani: Szerbia felől igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig fogad utazókat.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániából érkezőknek két órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki közúti átkelő belépő oldalán egyórás a várakozás.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is vasárnaponként 7 és 15 óra között.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

Budapesten pedig az augusztus 20-i, Szent István napra tervezett programok miatt számos lezárás lassítja a közlekedést. Az összes forgalmi változásról itt olvashat részletesen, nézheti meg térképen az érintett szakaszokat.