Az idei AIBA Ifjúsági Férfi és Női Ökölvívó Világbajnokság megrendezésére az Országvédelmi Alapból csoportosított át a kormány 191 millió forintot - derül ki a kormányhatározatból.

A Büntetés-végrehajtás többfunkciós autóbuszok beszerzéséhez jut 2 milliárd 413 millió forinthoz, az idei költségvetésből.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásait - a közigazgatási hatósági ügyek intézése szempontjából - nemzetgazdasági
szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány. A beruházások a következők: katolikus általános iskola és gimnázium létesítése, a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola új épületben történő elhelyezése, továbbá a Szegedi Tudományegyetem Apáthy Kollégiuma helyén új épület építése. A beruházások előkészítésére a Beruházás Előkészítési Alapból 1 milliárd 225 millió forintot kap az egyházmegye.

A Mosonmagyaróváron tervezett új épületkomplexum megvalósítására a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. törzstőkéjét 2,4 milliárd forinttal emeli meg a kormány. Ennek fele az idei, míg a másik fele a jövő évi költségvetést terheli.

Az idei költségvetésből jut 200 millió forint - a keleti exportpiacok bővítése és a szaporítóanyag-előállítás kapacitásbővítése érdekében - a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. törzstőkéjének a megemelésére.

A Tiszafüred-Poroszló kerékpárútra és a szükséges műtárgyakra - a már rendelkezésre álló forrásokon felül - 729 millió forintot hagyott jóvá a kormány, de ez az összeg már a jövő évi költségvetést terheli.

A kép forrása: Shutterstock.