Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az olyan hagyományőrző cukrászipari termékeket, mint a dobos-torta, Esterházy-torta, indiánerfánk, rigójancsi, krémes, francia krémes és a bejgli, csak akkor árusíthatják ezen a néven a boltok és a cukrászdák, ha a Magyar élelmiszerkönyvben meghatározott minimális anyaghányadot és technológiai követelményeket betartják. A szabályozás 2015. január elsején lépett életbe, de még mindig vannak silány minőségű termékek a kínálatban - adja hírül a Világgazdaság.

Például a krémes tejjel készüljön, ne vízzel, csak természetes vaníliát lehet hozzá használni, az aroma nem elég, a leveles tésztához minimum 85 százalékban vajat kell használni, és a margarin nem lehet több 15 százaléknál. Bizonyos anyaghányadok kötöttek, de csak a minimumok.

Minden cukrásznak a saját fantáziájára van bízva, hogyan hozza ki a legjobbat a süteményekből. Ettől még egyedi marad a termék, és továbbra is használhatók a cukrásztitkok, pusztán azok a minimumok vannak megadva, amelyek garantálják, hogy minőségi terméket állítanak elő

A fotó forrása: StockSnap