Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idei AIBA Ifjúsági Férfi és Női Ökölvívó Világbajnokság megrendezésére az Országvédelmi Alapból csoportosított át a kormány 191 millió forintot - derül ki a kormányhatározatból.

A Büntetés-végrehajtás többfunkciós autóbuszok beszerzéséhez jut 2 milliárd 413 millió forinthoz, az idei költségvetésből.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásait - a közigazgatási hatósági ügyek intézése szempontjából - nemzetgazdasági
szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány. A beruházások a következők: katolikus általános iskola és gimnázium létesítése, a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola új épületben történő elhelyezése, továbbá a Szegedi Tudományegyetem Apáthy Kollégiuma helyén új épület építése. A beruházások előkészítésére a Beruházás Előkészítési Alapból 1 milliárd 225 millió forintot kap az egyházmegye.

A Mosonmagyaróváron tervezett új épületkomplexum megvalósítására a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. törzstőkéjét 2,4 milliárd forinttal emeli meg a kormány. Ennek fele az idei, míg a másik fele a jövő évi költségvetést terheli.

Az idei költségvetésből jut 200 millió forint - a keleti exportpiacok bővítése és a szaporítóanyag-előállítás kapacitásbővítése érdekében - a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. törzstőkéjének a megemelésére.

A Tiszafüred-Poroszló kerékpárútra és a szükséges műtárgyakra - a már rendelkezésre álló forrásokon felül - 729 millió forintot hagyott jóvá a kormány, de ez az összeg már a jövő évi költségvetést terheli.

A kép forrása: Shutterstock.