Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Októberben hazánk tartotta a korábban elért helyét a rangsorban, továbbra is csak Bukarestben olcsóbb a gáz, míg villamosenergia-ár tekintetében is a legolcsóbb fővárosok közé tartozunk - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

Budapesten 3,32 eurócent volt egy kWh földgáz, Varsóban, Zágrábban, vagy Pozsonyban ennek több mint másfélszerese, Ljubljanában több mint kétszerese. A villamos energia is a 4. legolcsóbb Budapesten a vizsgált fővárosok közt. A magyar fővárosban 12,04 eurócent, a legolcsóbb Belgrádban 6,24, de például a szomszédos Bécsben 19,09 eurócent, Prágában 18,99 eurócent egy kWh áram.

A Hivatal azt is vizsgálja, hogy egy modellezett háztartás a jövedelmének mekkora részét költötte gázra és villamos energiára idén októberben az adott fővárosban. Hazánk ebben a rangsorban a 10. helyen áll a vizsgált országok között, több helyet javítva az előző évekhez képest. Tavaly októberben a 6., 2013. októberben a 2. helyen voltunk. Az elmúlt másfél éves adatokról szóló cikkünket itt olvashatja.