A Mol 38 forinttal, 1,62 százalékkal 2378 forintra erősödött, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 185 forinttal, 1,12 százalékkal 16 315 forintra csökkent, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,5 forinttal, 0,12 százalékkal 425 forintra nőtt, forgalma 99,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,14 százalékkal 8205 forintra esett, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3747,49 ponton zárt kedden, ez 23,03 pontos, 0,61 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

A magyar részvénypiacon alacsony forgalom mellett a zárásra kis csökkenés alakult ki. Az OTP és a Richter ára esett. Részvénypiaci hír nem érkezett, a legfontosabb hír kedden az MNB kamatdöntése volt, a várakozásoknak megfelelően emelkedett az alapkamat. A forintgyengülés meglepő volt azt követően, de a közlemény és a sajtótájékoztató hatására erősödött a forint.

- mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!