A részvénypiac forgalma 9,9 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A nemzetközi hangulat is elromlott, de a magyar tőzsdeindex esését főként az elmúlt napok emelkedése után bekövetkezett profitrealizálás okozta - mondta Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője.

QP | Quality Placement

A profitrealizálás elsősorban az elmúlt időszakban jelentősen erősödő OTP-részvényeket érintette.

A Mol csütörtökön megjelent harmadik negyedéves jelentése nem volt rossz, az esés az elemző szerint technikai okokkal magyarázható, a nemzetközi befektetők a szaúdi állami olajcég részvényeinek kibocsátására várnak, valószínűleg ezért adnak el más olajipari papírokat.

A Mol 64 forinttal, 2,15 százalékkal 2912 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 290 forinttal, 2,09 százalékkal 13 570 forintra esett, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,50 forinttal, 0,57 százalékkal 439 forintra gyengült, forgalma 283,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,18 százalékkal 5460 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3939,21 ponton zárt csütörtökön, ez 0,27 pontos, 0,01 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!