2021. február 28-án 11 óra körül többen Budapesten, a Hősök terén egy jogellenes gyűlésen vettek részt. A rendőrök intézkedtek, majd ezt követően a gyűlés befejeződött - írta a rendőrség vasárnap kora délután.

A Telex.hu tudósítója szerint szellősen álló emberekkel, de kis túlzással megtelt a Hősök tere Oktogon felőli része. A demonstrálók a Vegyük vissza az életünket! című tüntetésre érkeztek vasárnap délelőtt. Láthatóan nagyon komoly rendőri készültség kísérte az eseményt: az Andrássy út keresztutcáiban tucatszámra állnak a rendőrségi kisbuszok.

Az emberek döntő többségén nem volt maszk, egyes helyeken tízből kilenc ember nem viselt semmilyen száját-orrát eltakaró eszközt, akin van, az is inkább a nyakában hordja.

"Nem akarod, hogy kényszerítéssel vagy erőszakkal oltásokat kapj? Mozdulj meg! Nem szeretnéd egészségtelen szájmaszkokban tölteni az életed? Tépd le és gyere!" - írták az esemény leírásában.

Miután a hatóság feloszlatta a tüntetést, egy kisebb csoport a gyűlésről átvonult a Vajdahunyad várához és egy új gyűlésbe kezdett. A rendőrök a Vajdahunyad váránál is megkezdték az intézkedéseket.