Hétfő este néhány száz ember tüntetett a Kossuth téren az Országgyűlés és a negyedik Orbán-kormány keddi megalakulása ellen, élőláncot is vontak a parlament elé.

A néhány száz tüntetőből hajnal hatkor már csak páran voltak, a rendőröknek őket egyesével vitték ki a Kossuth térről, azután pedig igazoltatták őket.

Az Index szerint rengeteg készenlétis rendőr van a Kossuth tér környékén, a teret teljesen körbezárták (de kordon nincs egyelőre - legalábbis a 444.hu tudósítása szerint). A reggeli helyzetről szóló tudósítások szerint azonban a demonstrálókat, újságírókat kikísérték a záráson kívülre, a Kossuth téri térkőre rajzolt és írt krétafeliratokat pedig takarítógéppel mossák le.

Az országgyűlési őrség, a rendőrség zárása mellett a TEK is meghirdette a magáét, de végül TEK-eseket az Index tudósítója nem látott a környéken, annak ellenére, hogy papíron kedd nulla órától lenne a lezárásuk.

Délelőtt tízkor elkezdődik az alakuló ülés, ugyanekkorra is meghirdettek egy tüntetést. Az majd kiderül, hogy hol és milyen formában tud megvalósulni - jegyzi meg az Index.

A Mi vagyunk a többség csoport 18 órakor kezdi tiltakozását a Kossuth téren. A Facebookon erre a demonstrációra közel 40 ezren jelezték a részvételüket a szervezők szerint.

Képünk forrása: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd