A Dunántúl nyugati részén és az Alföldön helyenként esik az eső, vizesek, nedvesek az utak, mindenki vezessen óvatosan - erre kéri a sofőröket az utinform.hu, amely nem sokkal 12 óra után tette közzé az aktuális közlekedési helyzetet. 

Az M0-s autóúton, az M5-ös autópálya felé Diósd és Nagytétény között az erős forgalom miatt több km-es torlódás alakult ki. 30-40 perccel megnőtt a menetidő. Az ellenkező, M1-es autópálya felé tartó oldalon pedig Halásztelek térségében torpan meg a kocsisor. Ott 10- 15 perc az időveszteség.

 

Az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon a 26-os km-nél, egy műszaki hibás gépkocsi vesztegel a leállósávon. A nézelődés miatt lassulásra kell számítani Ócsa térségében.

 

A 73-as főúton, Csopak térségben a 3-as km-nél egy személyautó az árokba hajtott. Veszprém felé a külső sávot lezárták.

 

Pest megyében, Dunakeszin a Fóti úton, a 2-es km-nél csőtörés miatt beszakadt a burkolat. Az utat lezárták a forgalmat önkormányzati utakra terelik. (2101-es jelű, Dunakeszi-Gödöllő összekötő út)

 

A 31-es főúton Mende és Sülysáp között, nagyszabású burkolatfelújítási munka kezdődött. A 34-es km-től a 45-ös km-ig, több szakaszon a fél útpályát lezárták. Napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat, torlódásokra lehet számítani.