Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Róma lehet az idei sláger a repülővel utazó magyarok körében a Kiwi.com foglalási adatai alapján. 

Felliftezhetnek a turisták a Colosseumra, már a legtetejére is fel lehet menni

A római Colosseumban koncerttel avatták fel kedden az ókori amfiteátrum panorámafelvonóját, amely a látogatók előtt megnyitott felső emeletekre akadálymentesen segít feljutni június elsejétől. Bővebben>>>

Róma csúcsra tört a dobogón

A május 24-ig leadott foglalások alapján kiderült, hogy a magyarok milyen nyári repülős utazásokat terveznek és terveztek a korábbi évek ugyanezen időszakában.

  • 2019-ben és 2022-ben Róma a 4. helyen szerepelt a városok listáján.
  • 2019-ben Palma de Mallorcára repültek a legtöbben a Kiwi.com-on keresztül. A Baleár-szigetek székhelye tavaly a 8. volt, idén pedig a 9. legkedveltebb város.
  • Idén azonban maga mögé utasította a London-Milánó-Barcelona triót, akik a tavalyi lista dobogósai voltak az azonos időszakban leadott foglalások alapján.

Az országok népszerűségét tekintve nem történt változás: ahogy tavaly, úgy idén is

Olaszországba, Spanyolországba, majd Görögországba repülhet a legtöbb magyar.

Sokan azt sem tudják, mi az a válság, ezerrel tolják a külföldi utakat

Egy friss kutatás szerint kevesebbet utaznak a magyarok a koronavírus-járvány vége óta, mint a pandémia előtti időszakban. Milyen turisztikai szezon elé nézünk, amikor a válaszadók ötöde úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem utazik külföldre? Bővebben>>>

Visszatértek az olcsó fapados árak

koronavírus-járvány után az átlagos repülőjegyárak alacsonyabbak voltak, mint előtte – ahogy a vizsgált időszak átlagos jegyárai is mutatják.

Míg 2019-ben átlagosan 166, addig 2022-ben 113, idén pedig átlagosan 164 euróért vehettünk repülőjegyet május 24-ig a nyári hónapokra.

A nyári utazások esetében jellemzően kicsit hosszabb foglalási ablakot hagynak az utazni vágyók, mivel az előre tervezéssel sokat lehet spórolni a kiemelt utazási szezonban.

Ha gyorsan szeretnénk olcsó repülőjegyet találni, akkor jellemzően rugalmasnak kell lennünk az indulást és az érkezést illetően, sőt akár a célállomás kapcsán is.

Ezek az idei nyár slágertermékei

Nyáron a vásárlói szokások is változnak, hiszen egészen más termékek kerülnek előtérbe a meleg idő beköszöntével. A nyári hónapokban a magyarok körében is az olyan termékek a legkeresettebbek, amelyek segítségével élvezetesebbé tehetik a szabadidős tevékenységeket és könnyebbé a kertészkedést, a grillezést és az otthoni munkákat. Az idei év vásárlói és gyártói előrejelzéseiből kiderül, milyen termékkörök esetén várható kiugró kereslet ebben az évben is. Bővebben>>>

Egyre hosszabb nyaralásokat tervezünk

Emelkedő tendenciát mutat a nyaralás hossza.

2019-ben a repülővel utazók átlagosan 4,36 napot töltöttek úticéljukon, idén ez a szám már 4,81-re ugrott.

Az elkövetkező meleg hónapokban a magyarok nyaralásra szánt ideje az alábbiak szerint alakul:

  • 35 százalékuk 4-6 napot,
  • 32 százalékuk 1-2 hetet,
  • 29 százalékuk kevesebb, mint 3 napot,
  • 3 százalékuk pedig akár 2-3 hetet is nyaralással tölthet.

Ázsia is felkapott lett

2019-ben a cseh utazási technológiai vállalaton keresztül a vizsgált időszakban tízből kilenc magyar a kontinensen belülre repült.

2022-ben – vélhetően az utazási korlátozások miatt – a magyarok 93 százaléka választott európai úticélt.

A legtöbb magyar (88 százalék) idén is Európán belül repül, de a korábbi vizsgált évekhez képest idén jóval többen hagyhatják el a kontinenst, és egyre magasabb az ázsiai úticélok aránya (10 százalék).