Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Juhász Szabolcs turizmusszakmai igazgatója csaknem 20 millió forintos támogatásból megújított Tourinform irodájának átadása alkalmából beszélt arról, hogy az elmúlt hónapok komoly kihívást jelentettek a turizmus számára, de a fejlesztéseknek a koronavírus-járvány ellenére folytatódniuk kell - írja az MTI.

Amint újraindul a vendégforgalom, "hatalmas harc lesz" országok, térségek és turisztikai attrakciók között, ezért kell felkészülten, megújított kínálattal várni ezt a pillanatot - fogalmazott.

A komplex turisztikai kínálat része a Tourinform irodák magyarországi hálózata, ahol évente mintegy 1,8 millió látogató fordul meg, illetve számos további érdeklődő telefonon vagy online kér információt. Az MTÜ 2018-ban döntött a hálózatnak a megújításáról, aminek részeként először az arculatot alakították át, majd tavaly megkezdődött az irodák felújítása is.

A belsőépítészeti átalakításokra 2020-ban először meghirdetett pályázat keretében 22 iroda felújítására nyílt lehetőség, ezek közül elsőként a zalaegerszegi készült el az MTÜ közel 20 millió forintos támogatásából. A zalai megyeszékhely turisztikai irodája - a próbavásárlások alapján - minden évben a legjobb tíz közé tartozik, az itt dolgozók 70 környékbeli település 50 turisztikai attrakcióját kínálják - ismertette Juhász Szabolcs.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) arról beszélt, hogy a megyének óriási a termálvízkészlete, jelentősek a szállodái és éttermei. A Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya és a harcjárműgyár miatt a közeljövőben egyre többen érkeznek Zalába, akik hosszabb ideig is igénybe fogják venni a szálláshelyeket és az éttermi kínálatot.